Роман Шустик під домашнім арештом. Громадськість висловлює йому підтримку

17.06.2017 22:19   Джерело:
Опубліковано : Людмила Марчук

Поки медичні працівники відзначають своє професійне свято, гарний лікар, професіонал своєї справи – головний лікар Рівненського діагностичного центру Роман Шустик сидить під домашнім арештом.

Щоправда 15 червня Роман Шустик виграв апеляцію щодо обрання запобіжного заходу. Як повідомляє «Четверта влада», рішення суду першої інстанції – арешт на 60 діб та заставу у 168 тисяч гривень скасовано, все ж підозра у хабарництві залишається. Його вину має довести суд.

Чимало громадян міста переконані в незаконності затримання головного лікаря Рівненського діагностичного центру Романа Шустика й висловлюють йому свою підтримку. Чимало депутатів різних рівнів, активісти та журналісти розповіли у флеш-мобі «Підтримую Шустика» особисті історії про спілкування з ним. Чимало рівненських жінок дякують за врятовані життя своїх дітей та вчасно поставлений діагноз.

Два дні тому в конференц-залі готелю "Мир" відбулася прес-конференція координатора НР «Дія» Рівненщини Романа Коваля, де він також висловив свою підтримку головному лікареві Діагностичного центру й заявив, що коли Романа Шустика не буде «реабілітовано», він оприлюднить компромат на керівника управління протидії злочинності у сфері економіки УМВСУ в Рівненській області В’ячеслава Єфтенія. Підтримку висловили і радикали та зокрема рівненський нардеп Андрій Лозовий. Одним словом – громадськість поставила під сумнів правомірність проведеного затримання відділом УЗЕ.

До того ж за Романа Шустика заступилися перші особи області: очільник Рівненської ОДА Олексій Муляренко та голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук.

– Що можна сказати про нинішню ситуацію? Я категорично засуджую будь-які прояви корупції, але у «справі Шустика» більше запитань, ніж відповідей, і це очевидно усім, – сказав Микола Драганчук, відвідавши Романа Шустика у лікарні. – Також очевидні речі – це те, що Роман Петрович – професіонал і Людина з великої літери. Тому я йому вірю. Я його підтримую. Вірю в чесне і неупереджене суддівство, яке розставить всі крапки над «і», і правда переможе.

Як повідомляє Радіо Трек, Олексій Муляренко звернувся з приводу «Справи Шустика» до Генерального прокурора та до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

– Переконаний, що такими справами, як «затримання» Романа Шустика підривається авторитет не лише Національної поліції, але й всієї державної влади, – каже Олексій Муляренко.

Як повідомляє Радіо Трек, сам підозрюваний у корупції лікар-гінеколог своє затримання пов`язує з відкриттям ембріологічної лабораторії Центру репродуктивної медицини.

– Ембріологічна лабораторія – це моє дитя. Цю ідею я виношував цілих 12 років. З дня на день ми мали відкрити її на базі діагностичного центру… Ми ж хотіли зробити репродуктивну медицину доступною для всіх. Бо пацієнти оплачували б лише розхідні матеріали для лікування, що в рази дешевше, ніж в інших клініках. Крім того, буде велика категорія пільговиків, які можуть зробити це безкоштовно, – розповів Роман Шустик журналісту сайту «Чарівне».

Роман Шустик переконаний, що вочевидь когось зацікавила ідея із лабораторією.

– Це, безперечно, дуже перспективна робота, а тому я припускаю, що моя посада головного лікаря і майбутня ембріологічна лабораторія комусь пригледілись.

 Як повідомляє Радіо Трек, поліцейські кажуть, що у них є аудіо- та відеоматеріали, які доводять, що головний лікар діагностичного центру Роман Шустик брав хабар й обіцяють подати ці матеріали разом із обвинувальним актом до суду, де на відкритих засіданнях громадськість зможе ознайомитися з усіма здобутими доказами винуватості підозрюваного, – каже В'ячеслав Єфтеній. 

Сам Роман Шустик, виклавши ще до суду 15 червня усі подробиці свого затримання сайту http://charivne.info yakyj-advokat-vy-amerykanskykh-filmiv-peredyvylys – тримається гідно, впевнений у своїй правоті та невинуватості й дякує усім, хто виступив на його захист. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: