Прокуратура Рівненської області розпочала кримінальні провадження проти посадовців Дубровиці

19.06.2017 10:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Зокрема відкрито кримінальні провадження щодо Богдана Микульського – мера Дубровиці та Віктора Голяки – екс-керівника КП “Ринок” Дубровицької міської ради. Фігурантом кримінальної справи є і Ніна Стасюк – начальник Управління освіти, молоді та спорту Дубровицької районної державної адміністрації. Про це повідомили активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» у Рівненській області (http://control.net.ua)

Саме ця організація звернулася до Генеральної прокуратури України з інформацією про численні порушення на КП “Ринок” у Дубровиці, надавши факти щодо порушень керівництвом комунального підприємства «Ринок». Факти стосуються порядку ведення бухгалтерського обліку, незаконного працевлаштування робітників, які фактично не працювали в КП «Ринок», але отримували заробітну плату та матеріальну допомогу; завищення цін, сумнівність обсягу використаних матеріалів при будівництві торгового молочного павільйону (вартість 106 493 грн); заниження грошової виручки ринкового дня; виділення коштів на утримання особистого автомобіля (за три роки – близько 100 000 грн); несплату коштів за торгові місця та інших порушень.

null
Віктор Голяка

Прокуратура Рівненської області розпочала досудове розслідування. І не тільки щодо екс-керівника КП “Ринок”.

Досудове розслідування розпочато також за фактом протиправного сприяння екс-керівнику КП “Ринок” Дубровицької міської ради Віктору Голяці вийти сухим та уникнути відповідальності міським головою Дубровиці Богданом Микульським. Ніяких дій щодо відшкодування збитків, завданих КП «Ринок» від керівництва міста громадські активісти не дочекалися.

null
Мер Дубровиці Богдан Микульський

Щоправда Дубровицька міська рада 17 лютого 2016 року роботу керівника КП “Ринок” визнала незадовільною, а матеріали скерувала до правоохоронних органів. Однак міський голова Б.М. Микульський по-приятельськи до часу заслуховування депутатами звіту про роботу Голяки В.М, протиправно звільнив опального керівника ринку за власним бажанням. Тим самим посприявши йому уникнути відповідальності.

Надалі мер міста Богдан Микульський (ВО «Батьківщина») нічого не зробив, щоб домогтися  відшкодування матеріальних збитків, завданих Голякою як комунальному підприємству, так і територіальній громаді.

Тепер він про це вочевидь шкодує. Бо за протиправні дії відповідати таки доведеться.

До того ж, Прокуратура Рівненської області розпочала проти Микульського ще одне кримінальне провадження. За те, що виніс на розгляд виконкому міської ради питання, яке виходить за межі його повноважень, а 19 жовтня 2016 року в центрі м. Дубровиця, на території парку, невідомими особами розпочато земельні роботи з використанням техніки без надання жодних рішень міської ради.

Активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» у Рівненській області передали Генеральній прокуратурі України інформацію про те,що  Виконком Дубровицької міської ради рішенням № 143 від 27.10.2016 року затвердив нову схему розбудови місцевого парку.

На підставі лише цього рішення приватна особа з відома та з дозволу міського голови Б.М. Микульського провела роботи з облаштування у місцевому парку тротуарної плитки на окремо взятій земельній ділянці. Активісти наголошують, що питання щодо розпорядження землями комунальної власності розглядаються виключно на пленарних засіданнях ради.

Тож вина міського голови Микульського в тому, що він допустив протиправне винесення на розгляд виконкому питання, яке знаходиться за межами його повноважень. Що не організував проведення громадських слухань з питання використання даної земельної ділянки міського парку, як об’єкту благоустрою. А також без проведення конкурсу неправомірно надав перевагу приватній особі на облаштування окремої земельної ділянки без проектної та містобудівної документації. 

null
Ніна Стасюк

Фігурантом кримінальної справи є і депутат Дубровицької районної ради, начальник Управління освіти, молоді та спорту Дубровицької районної державної адміністрації Ніна Стасюк. Справу відкрито за фактом службового підроблення та розтрати бюджетних коштів. Управлінням освіти Дубровицької райдержадміністрації було замовлено капітальний ремонт в школах (заміна вікон) – на загальну суму близько 2 мільйонів гривень без розміщення інформації про закупівлі у системі Prozorro. В усіх платіжних дорученнях дати укладання договорів та актів виконаних робіт збігалися. Цю інформацію активісти Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» передали до Генеральної прокуратури України, яка була перевірена та підтверджена слідчим шляхом.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews