Біля сотні озброєних бурштинокопачів вийшли проти поліції

19.06.2017 17:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Цими вихідними на Дубровиччині відбулися чергові сутички самовільних копачів-бурштинщиків з поліцією. Внаслідок сутички озброєні копачі перевернули автомобілі (бобіки) поліції. Серед правоохоронців є поранені. Це троє поліцейських спецпідрозділу з Черкаської області, які несуть службу на Поліссі. У них численні забої та розбиті голови. Спецпризначенці нині перебувають у лікарні. Про це повідомляє Північ-інфо, посилаючись на Нацполіцію України.

null
Фото Північ-інфо

Як все відбувалося? Сутички відбулися в лісі. Копачі не хотіли віддавати поліції свої мотопомпи. Більш, як сотня невідомих спиляли дерева та перекрили правоохоронцям рух. З натовпу «старателів» пролунали постріли.

Є постраждалі і з боку місцевого населення. Як стверджують двоє молодих жителів сіл Вежиця та Старого Села, які з вогнепальними пораненнями ніг дробом звернулися до Рокитнівської райлікарні, їх поранили під час сутички з поліцією. Та як повідомляють з Нацполіції на озброєнні у них немає зброї чи спецзасобів, які споряджаються патронами із вмістом дробу.

Північні райони Рівненщини є найконфліктнішими. Впоратися з копачами неспроможні ані поліція, ні спецслужби, ні кримінал, ні влада, – пише Північ-фнфо. Про це свідчать факти неодноразових підпалів, як службових авто, так і вагончиків Нацгвардії, перекидання та розбиття авто правоохоронців місцевими жителями, встановлення копачами блокпостів і таке інше.

Під час одного з таких конфліктів селяни розібрали дерев’яний міст, щоб не пустити поліцію до клондайків, пікетували відділи поліції та перекривали дорогу. Під час протистоянь селяни застосовують зброю. Неодноразово були поранені з обох сторін.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews