Викрито чергове бурштинове угрупування. Лісники були в «долі»

19.06.2017 19:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Дубровицькому районі на Рівненщині правоохоронці провели 13 обшуків. Знайдено підпільний цех, де обробляли незаконно видобутий бурштин, чорну бухгалтерію, більше десяти кілограмів дорогоцінного каміння, цілі гори пожежних рукавів, мотопомп та іншого обладнання «старателів» на суму понад один мільйон гривень, повідомляє Північ-інфо.

У Нацполіції України заявляють, що у «долі» разом із копачами були і лісники.

null
Фото Північ-інфо

«У подальшому було встановлено, що у злочинній схемі, окрім організаторів та старателів, задіяні працівники лісової охорони. Троє працівників лісової охорони лісгоспу забезпечували «спокій» бригаді бурштинокопачів. Також у цій схемі були задіяні й представники комерційної структури, які попередньо узгоджували з працівниками лісової охорони дату та місце незаконного видобування бурштину», – йдеться у прес-релізі силового відомства.

Загалом, нарахували 12 осіб, які працювали разом. Селяни з Дубровицького району видобували бурштин, лісники їх страхували, а на грошах сиділи головні куратори.

Нагадаємо, нещодавно на посаду головного лісника Рівненщини призначили колишнього керівника лісгоспу із Дубровицького району, який виграв чесний та відкритий конкурс у столиці. Сподіваємося, що він дасть оцінку діям лісників зі свого «рідного» району, яких викрила поліція.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews