Рівняни вимагають техніку для гасіння пожеж у 11-поверхівках

22.06.2017 23:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марія Соколенко

Дев’ятий поверх – це межа? Так у Рівному голови ОСББ підняли питання щодо наявності у рятувальників пожежної автодрабини, яка б у разі надзвичайної ситуації сягала б потрібної висоти. Оскільки, наразі вони можуть впоратися із пожежею максимум на 9 поверсі.

 – Такої техніки у нас ніколи не було. А будинки висотні дійсно є. Слава Богу, що не було таких пожеж. Але все може бути в будь-який момент, боюсь наврочити, – говорить міський голова Рівного Володимир Хомко.

 Таким чином, мешканці багатоповерхівок зареєстрували відповідну електронну петицію, аби для рівненських рятувальників придбали таку пожежну автодрабину. Наразі петиція набрала 171 голос. У свою чергу міський голова Рівного Володимир Хомко запевнив, що до кінця цього року така техніка буде придбана.

– У нас є домовленість із Рівненською обласною державною адміністрацією, зокрема з Олексієм Муляренком, також із начальником Головного управління ДСНС Сергієм Круком, що фінансування відбуватиметься наступним чином: 1,5 млн гривень дає місто, 1,5 млн – область. А решту додає Міністерство. Домовленість ця вже є. І в липні ми маємо перерахувати за це кошти за результатами піврічного перевиконання бюджету. От таким чином ми вирішили закрити це питання, – сказав міський голова.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews