Пам’ятник Георгію Косміаді і його автор

28.06.2017 22:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Автор пам’ятного знака Георгію Косміаді, який завтра, 29 червня, буде урочисто відкритий у Рівному на вул. 16 липня – відомий рівненський скульптор Микола Сівак.

null
Микола Сівак і його творіння

А почав скульптор працювати над створенням цієї скульптурної композиції у 2012 році. Працюючи над образом художника і вчителя Георгія Петровича Косміаді, Микола Станіславович вивчав книги і публікації про життєвий і творчий шлях митця, матеріали фондів рівненського краєзнавчого музею, фотоархів сім’ї, особисто спілкувався з донькою художника Надією Георгіївною. Але для створення скульптурної композиції обрав лише одне фото, як і радив йому колись авторитетний вчитель скульптури Валентин Подольський.

null
До відкриття

Сучасне Рівне одержить чудовий подарунок – зелений затишний сквер в історичній частині міста і скромний  пам’ятник людині, яка 80 років тому щодень ходила цією вулицею до своєї домівки, куди сходились і десятки рівненських школярів, щоб вчитися малювати і пізнавати прекрасний світ мистецтва.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews