«Конвокація-2017» відбулася в Острозькій академії

01.07.2017 16:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Випускний за всіма правилами XVI століття – унікальна церемонія вручення дипломів магістрам, спеціалістам і бакалаврам 28 червня відбулася у Національному університеті «Острозька академія, – повідомляє Район. Острог. Дипломи одержали близько 450 вчорашніх спудеїв.

null

Ґрадуанти урочисто виголосили обіцянку випускника Національного університету «Острозька академія».

«...перед Богом та людьми, своїм ім’ям та совістю — обіцяю! Пронести через усе життя любов до рідної землі, відстоювати та розвивати освітні традиції Острозької академії, вірою та правдою служити своєму народові, віддавати на його благо здобуті знання. Завжди сіяти добре, мудре, вічне. Служити істині. Берегти і множити чесноти Братства випускників, ніколи і ні в чому не зрадити честі моєї Альма-матер», — запевнили випускники.

null

Традиційно у заході взяли участь інсценізовані образи відомих історичних персонажів: князь Василь-Костянтин Острозький — засновник академії, та княжна Гальшка Острозька — фундаторка цього культурно-освітнього осередку. Танцювальний студентський колектив подарував для випускників прощальний вальс.

null

За доброю традицією, створивши живий ланцюг на чолі з ректором у супроводі деканів і почесних гостей, випускники зайшли у стіни Острозької академії, що символізувало прощання з Альма-матер.

null
Фото з ФБ-сторінки Олександра Корнійчука

– Побував в рідній альма-матер, де разом з людьми-легендами нашої країни: Ігорем Пасічником, Миколою Жулинським, Іваном Драчем, вручили дипломи магістрам, спеціалістам, бакалаврам випускникам Національного університету "Острозька академія".

Унікальне свято, яке переповнене молодечим запалом, щирими посмішками та надіями. Вірю, що кожен з ґрадуантів досягне мети, яку собі поставив. З такими випускниками я переконаний, що майбутнє України обов'язково буде величне і достойне, – написав з цього приводу перший заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук та додав цікаві фото.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews