Католики й православні, поляки й українці молилися разом за загиблих під час Волинської трагедії

11.07.2017 10:35   Джерело: http://piwnich.info
Опубліковано : Дарина Ясна

Біля пам’ятного хреста у Яновій Долині, що в Костопільському районі наРівненщині 9 липня вшанували загиблих в результаті трагічних подій на Волині 1943 року. У пам’ять про Волинську трагедію католики, греко-католики та православні зібралися разом, щоб відслужити Літургію. Священики, дипломати та науковці, як з української, так і з польської сторони, взяли участь у пам’ятному заході, пише Північ-інфо.

Літургію спільно провели: єпископ Казімєж Гурда – ординарій Сєдлєцької дієцезії, отці Римсько-Католицької Церкви Луцької дієцезії, Української Греко-Католицької Церкви на чолі з отцем Володимиром з Костополя, а також представники архієпископа Рівненського УПЦ Київського Патріархату Іларіона.

Помолитися на Костопільщину також приїхали Повноважений Посла Республіки Польша в Києві Яцек Жур, генеральний консул Консульства у Луцьку Вєслав Маріан Мазур, представники університету ім. Кардинала Стефана Вишинського з Варшави, лікарі польського походження з Волині і навіть польські байкери, інформує Костопільська РДА.

 Волинська трагедія чи не найсуперечливіша сторінка в історії як України, так і Польщі. Неодноразово ця тема ставала приводом для наукових дискусій,  а також політичних маніпуляцій, як однією так і іншою стороною. Поляки її називають «Волинською різаниною». Це обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені УПА та польською Армією Крайовою  у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://piwnich.info