На 32 мільйони гривень попередили порушень у сфері закупівель рівненські аудитори

15.07.2017 09:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Папір усе стерпить. Так, вочевидь, звикли думати ті чиновники, хто під благими намірами спрямування коштів на якусь вагому справу, усе ж умудряються і про свою рідну кишеню подбати.  На щастя,  якраз сферу закупівель стали більш ретельно перевіряти й контролювати, бо це чи не основне джерело, звідки непомітно для простого народу течуть блага до власть імущих. Аудиторські служби все частіше стали декларувати для ЗМІ порушення, виявлені саме у сфері закупівель.

Так з початку цього року фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області попереджено порушень законодавства у сфері закупівель на 32 млн грн. Зокрема, відмінено три процедури закупівель очікуваною вартістю 22,5 млн грн та розірвано 7 договорів на загальну суму 9,5 млн грн. Про це повідомила прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

32 мільйони гривень – багато це чи мало? Міркуйте самі. Проте саме стільки мало опинитися в чиїхось кишенях, перетворитися на чиїсь блага, путівки на дорогих курортах чи дорогі авто.  

Серед розірваних договорів – закупівлі солідних установ. А саме – Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації вартістю понад 8,8 млн грн. Договір було розірвано з метою уникнення подвійної оплати за договором підряду.

Відмінено і процедуру закупівлі Відділу освіти Рокитнівської райдержадміністрації на понад 2,3 млн грн, де виявлено порушення під час придбання продуктів для харчування дітей дошкільних навчальних закладів.

Виявлено й порушення при оприлюдненні інформації за процедурою закупівлі проведеною Управлінням освіти  і науки Рівненської облдержадміністрації на 19,2 млн гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews