Найбільше у Рівному Артемів, Владиків, Настусь та Соломійок. А є ще й Даніяри, Савватії, Сарри та Ніколетти

18.07.2017 11:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Протягом першого півріччя 2017 року в Рівному народилося понад 7 тисяч малят. Органи державної реєстрації актів цивільного стану Рівненської області зареєстрували 7060 народжень та видали малятам їхній перший документ – свідоцтво про народження.

Найпоширенішими іменами, якими рівняни назвали своїх синів, є такі, як Артем, Владислав, Максим, Матвій, Тимофій. Найпоширенішими іменами, які батьки обрали для донечок є Анастасія, Анна, Дарина, Соломія, Софія.

Проте є ряд малят, які отримали рідковживані українські чи слов’янські імена, або й взагалі іноземні – східні, західні чи єврейські, арабські. Серед рідковживаних імен для хлопчиків поруч з призабутими українськими – Левко, Степан, Савватій чи Стасій – зустрічаються й такі незвичні для нас імена, як Йоіль, Даніяр, Самей, Фархад, Юнус-Тимур, Ягмур та Ятмір.

А серед жіночих імен новонародженим донечкам дали взагалі нечувані й незнані в Україні наймення, як-от: Арія, Версавія, Діляра, Єсенія, Мадіна, Ніколетта, Сарра, Таніта.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews