На Рівненщині Миляцька об’єднана громада презентувала свій досвід роботи перед п’ятьма областями

20.07.2017 10:09   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині відбувся міжрегіональний кластерний тренінг «Децентралізація та інновації в розвитку ОТГ». Участь у навчанні взяли представники об’єднаних громад з 5-ти областей – Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Рівненської та Тернопільської. Про це повідомляє сайт Рівненської ОДА.

null

Захід ініціювали представники проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" спільно з Рівненською облдержадміністрацією.

Як зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, децентралізація –ключова  реформа в Україні, тому до об’єднаних громад приділяється велика увага. Він додав, що для нинішніх ОТГ дуже корисним став досвід впровадження ідей за підтримки проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

Громади стали сміливішими в об’єднанні. Відтепер свої навички проектного менеджменту вони втілюють в своїх громадах.

null

Присутній на заході народний депутат Олександр Дехтярчук розповів присутнім про міжнародний досвід об’єднаних громад, а також потребу в законодавчих змінах. Під час тренінгу також йшлося про міжнародні програми, які сприяють громадам у реалізації проектів розвитку.

Громади-першопрохідці поділилися своїми успіхами.

Зокрема, Миляцька об’єднана громада презентувала свій досвід роботи ЦНАПу.

null

За словами заступника голови Миляцької ОТГ Геннадія Рожка, вже через рік після об’єднання у громаді запрацював Центр надання адмінпослуг. На це залучили європейські кошти. ЦНАП нині – гордість громади. Тут працює чотири працівники, у тому числі державний реєстратор. З ЦНАПом у разі потреби віддалено працюють старости шести сіл. Вже зараз у центрі люди можуть отримати чимало різних послуг - довідки про склад сім’ї, виписки, реєстрацію та інші. В установі облаштували ігрове місце для дітей та кімнату для відпочинку працівників.

Нині керівництво Миляцької об’єднаної громади йде далі і  реалізовує інші корисні для людей проекти.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews