Рівненські письменники отримають фінансову підтримку

20.07.2017 18:49   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Книги письменників, які подали на конкурс кращих творів авторів Рівненщини, отримають фінансову підтримку з обласного бюджету. Про це повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Рішення прийняли під час засідання ради з питань видавничої справи під керівництвом заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко.

Загалом на розгляд комісії місцеві видавці подали 20 книг з пропозиціями друку на понад 244 тисячі гривень. Проте, зважаючи на обмежені фінанси, виділені з обласного бюджету, а це 170 тисяч, члени експертної ради вирішили зменшити тираж книг.

Як зазначила Світлана Богатирчук-Кривко, основну увагу комісія звертала на ті видання, котрих не достатньо в бібліотеках та школах Рівненської області. Тому особливий акцент – історичним, краєзнавчим виданням, а також книгам для дітей. Крім того, важливим у прийнятті рішення є думка обласної спілки письменників та участь у конкурсі «Краща книга Рівненщини».

Так, більшість голосів членів координаційної ради отримали літературно-краєзнавчий альманах Рівненщини «Погорина», дитяча книжка Тамари Бацмай «Абетка», автобіографія Уласа Самчука «Планета ДІ-ПІ: нотатки й листи. П’ять по дванадцятій», а також збірка творів Вікторії Самчук «Свічі моєї не гасіть».

Читайте також
Віце-прем'єр-міністр сьогодні до Рівного не доїде
Очільник Рівненської ОДА пропіариться в унікальному телепроекті
Хлібороби Рівненщини зібрали хороший урожай та вже посіяли новий

Значну підтримку комісії одержав авторський літературний проект - альманах творчості дітей із сімей захисників України «Ангел на ротації».

Фінансове сприяння матимуть також: етно-вірші Ірини Баковецької-Рачковської «Write, Tomboy, write або Якби Бенксі жив у місті Ра», літературне видання «Каландайка. Історія Дикого Заходу України про бурштинові війни, кохання, зради і перемоги» авторства Ярослава Щевича та «Книга Рівненщини 2016» роботи редакційно-видавничого відділу обласної універсальної наукової бібліотеки.

Після друку книги тираж кожного видання буде безкоштовно переданий для розповсюдження серед бібліотек Рівненської області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews