На Рівненщині розвиватимуть спорт для всіх

24.07.2017 16:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
 
В Рівненській ОДА розпочала роботу координаційна рада з питань популяризації серед населення оздоровчої рухової активності. Консультативно-дорадчий орган очолила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Під час першого засідання члени ради запланували ряд заходів, які необхідно здійснити найближчим часом.

Світлана Богатирчук-Кривко зазначила, що ажливо змінити свідомість людей, аби вони дбали про своє здоров’я. Потрібно розширити інфраструктуру для усіх мешканців області, а особливо в селах - в закладах спорту, освіти, культури, об’єктах туризму. Щоб молодь мала можливість займатися спортом в будь-який час. Все має бути пристосоване для людей.

Про роботу обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»прозвітував його директор Микола Петренчук. Заклад постійно проводить безліч спортивних заходів, в яких активно беруть участь і діти і дорослі. Це, зокрема, «Розминка від чемпіона», «Відповідальність починається з мене», «Перший старт», «Олімпійське літо», «Do like olympians», «Олімпійське лелеченя», «Рух заради здоров’я».

 

 

Члени координаційної ради запланували активізувати співпрацю з ОТГ області. Зокрема, до кінця року на базі однієї з громад проведуть семінар-практикум, де вирішуватимуть які саме фізкультурно-оздоровчі заходи належить започаткувати в усіх ОТГ.

Крім того, головам районів та громад доручили утворити та пройти державну реєстрацію центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Окремо підняли питання щодо урізноманітнення спортивно-масових заходів для людей похилого віку, адже вони теж потребують уваги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews