У Милячі, Підлозцях, Радивилові творитимуть Європу

24.07.2017 22:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Саме ці три ОТГ Рівненщини – Миляцька, Підлозцівська та Радивилівська включені до пілотного проекту з реформи у сфері соціальних послуг.

Таких об’єднаних громад відібрано лише 35 по всій Україні, де введуть модель адміністрування з наданням послуг на базовому рівні – за місцем проживання людини.

Планується, що в рамках проекту, соціальні послуги для населення будуть надаватися за принципом "єдиного вікна". Тобто прийом документів на призначення виплат, державних допомог, субсидій, пенсій, послуг надаватиметься за місцем проживання людини. В ОТГ створять віддалені робочі місця для прийому громадян і надання послуг Пенсійного фонду, соціального страхування, а також державної служби зайнятості.

Таким чином у соціальній сфері відбуватиметься децентралізація повноважень.

Проект реалізується Міністерством соціальної політики України із залученням міжнародної технічної допомоги Ради Європи та Світового Банку.

На фото: ЦНАП у Миляцькій ОТГ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews