Рішення судів виконуватимуть приватні виконавці

27.07.2017 22:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Виконавча служба – одна з найбільш проблемних ділянок в системі юстиції. За попередні роки в країні виконувалось менше ніж 20% судових рішень. Люди судяться роками. Наразі міністерство юстиції намагається повернути довіру до державних виконавців. Вже розпочався процес впровадження приватних виконавців. Про це повідомила начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило.

Перші 88 приватних виконавців по Україні вже отримали посвідчення і готові приступати до роботи. У найближчі місяці матимемо і перших приватних виконавців в Рівненській області – зокрема, 5 людей вже навчаються і складатимуть іспити для здійснення цієї діяльності. Це дуже важлива зміна в першу чергу для громадян. Адже конкурентне середовище дозволить людям самим вибирати того, хто  швидко і законно забезпечить виконання судового рішення. Якщо інститут приватних виконавців вийде на рівень інституту приватного нотаріату, то це буде великим досягненням для країни. Державні виконавці залишаються, тому що є ряд проваджень, по яким можна буде звертатися тільки до них. Щоправда їх буде менше.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews