5 кримінальних справ порушили на Рівненщині через невиплату зарплатні

28.07.2017 09:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Щоправда, чимало роботодавців вчасно схаменулися й майже 15 мільйонів гривень заборгованої зарплати найманим працівникам Рівненщини з початку року виплатили.

Як повідомляє Рівненська ОДА, повернути людям законно зароблені гроші вдалося завдяки роботі обласної та районних комісій з питань погашення заборгованості із зарплати.

Так,цього року заслухали на комісіях і зобов’язали розрахуватися з людьми 357 керівників підприємств-боржників. А після перевірок управління Держпраці в Рівненській області до суду скерували 9 протоколів про адмінпорушення, а в 5 випадках відкрили кримінальні справи.

null
ПАТ "Рівнеазот" - боржник-рекордсмен

Втім, і найжорсткіші міри подіяли не на всіх. 12 підприємств Рівненщини продовжують боргувати людям гроші, а це більше 60 мільйонів гривень. Основну частку цієї суми припадає на ПАТ «Рівнеазот». Підприємство не працювало чотири місяці, тому і наростило заборгованість. Тому в області і далі працюватимуть над виплатою людям законно зароблених грошей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews