У Рівному на хабарі погорів завідувач кафедри української літератури РДГУ

Йдеться про 2 тисячі доларів, під час передачі яких був затриманий Богдан Кир`янчук. Про особу підозрюваного повідомляє РВ.

28.07.2017 22:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Операцію проводили прокурори та працівники УЗЕ. Повідомляється, що завідувач кафедри Рівненського державного гуманітарного університету отримав неправомірну вигоду у розмірі 2 тисяч доларів, – пише Ча Рівне.

Зазначену суму грошей освітянин одержав від двох громадян за позитивне вирішення питання щодо подальшої здачі останніми екзамену та вступу до ВУЗу.

null
Фото з мережі Інтернет

Одразу після передачі неправомірної вигоди завідувача кафедри було затримано в порядку ст.208 КПК України, а гроші вилучено, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області. 

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Підготовлено клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває. 

Працівники УЗЕ, слідчі та прокурори задокументували факт вимагання членом екзаменаційної комісії неправомірної вигоди з абітурієнтів. Мова йде про дві тисячі доларів, які завідувач кафедри нібито вимагав за вступ до вишу. Гроші вилучили, затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Згідно санкції статті, освітянину загрожує позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно на хабарі у 4 тисячі доларів упіймали викладачку медколеджу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews