Рівненські рятувальники проводять рейдові перевірки

04.08.2017 12:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині для контролю за станом пожежної безпеки у лісових масивах та проведення профілактичної роботи з громадянами рятувальники та працівники лісового господарства проводять рейдові перевірки.

В серпні така перевірка проводилася на території лісових масивів Рівненського, Здолбунівського, Костопільського, Березнівського, Сарненського, Володимирецького, Зарічненського, Дубенського, Радивилівського та Демидівського районів. Організатори рейдів здійснили обходи угідь, перевірили наявність застережних табличок, шлагбаумів на в’їздах до лісу та мінералізованих смуг. Окремо при цьому поспілкувалися з відпочивальниками. Їм нагадали про заборону розкладати багаття у пожежонебезпечний період та необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки.

Порушників на території лісових масивів виявлено не було, а це свідчить, що роз’яснювальна робота дає свої позитивні результати. Рятувальники нагадали громадянам, як діяти у разі лісової пожежі, та зазначили, що у таких випадках необхідно одразу викликати Службу порятунку за номером «101», щоб загоряння не поширилося на більшу площу.

Фахівці ДСНС наголосили, що законом передбачена відповідальність за спалювання об’єктів рослинного світу.

Усім співрозмовникам були роздані застережні листівки з порадами щодо безпечного відпочинку в лісових масивах.

За матеріалами ГУ ДСНС України в Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews