Голова Рівненської ОДА роздає в оренду землю поблизу Білого озера

05.08.2017 11:18   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Олексій Муляренко підписав розпорядження щодо надання в оренду земельних ділянок поблизу Білого озера трьом приватним підприємцям.

Голова Рівненської ОДА виділив лісові ділянки на Рівненщині для рекреації. Найбільше землі дісталося синові директора Рівненської АЕС Павла Павлишина - 31-річному Євгенію Павлишину. Молодий підприємець отримав в оренду строком на 10 років 2,8 гектара Мульчицького лісництва, що у Володимирецькому районі.

МІж тим, землю від ОДА Павлишин-молодший отримує не вперше. У 2015 році Євгенію надали в оренду на 5 років 90 соток, де нині знаходяться дерев’яні будиночки для туристів бази відпочинку «Холодок».

Коментуючи рішення Муляренка, директор Володимирецького лісгоспу Олександр Мисько зауважив, що не дозволить п. Павлишину будуватися на 2,8 га. Однак, з іншого боку, вважає, що коли за територією доглядатиме привітний підприємець - це піде тільки на користь.

 

Ще одним власником лісової ділянки у Володимирецькому лісгоспі став рівненський підприємець Євгеній Дзівак. Він отримав в оренду на 15 років 80 соток у Рафалівському лісництві в районі між Рафалівкою та Суховолею. Підприємець планує зробити на цій землі місце відпочинку для туристів.

Третім щасливчиком за підписом Муляренка став підприємець із Волошок Рівненського району Віктор Работ. Чоловік отримав в оренду на 15 років півгектара у Любомирському лісництві. Зі слів підприємця, лісову ділянку біля Забороля збирається використати у рекреаційних цілях.

Крім вищеназваних підприємців РОДА передала 1,5 га лісу в оренду на 15 років Клеванській селищній раді.

Як зазначається в розпорядженні, кошти від оренди за земельні ділянки отримуватимуть місцеві сільради. За рекомендаціями Рівненської ОДА, 50% від цих коштів мають спрямувати на посилення екологічних, соціальних та економічних потреб.

За матеріалами rivnepost.rv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews