На Рівненщині 5 серпня розпочався сезон полювання на пернату дичину

05.08.2017 20:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Сезон, який триватиме кілька місяців, регулюється законом «Про строки полювання на пернату дичину та порядок його здійснення в мисливському сезоні 2017/2018 рр. в угіддях Рівненської обласної організації УТМР».

Незважаючи на те, що мисливці зверталися до Обласного управління лісового та мисливського господарства і просили Рівненську обласну організацію українського товариства мисливців і рибалок звернути на це увагу та перенести відкриття сезону полювання бодай на місяць з огляду на те, що дичина в цей час ще не встигла вирости або ж виростити потомство, сезон розпочали згідно закону.

«Нехай поїдуть на Хрінницьке водосховище чи до водойм поблизу Берестечка та подивляться, що там робиться. Там молода качка, яка до 5 серпня ще не підніметься на крила. Сім’ї лебедів плавають з маленькими лебедятами, які ще не будуть літати. Також ще зовсім малі гуски та лисухи», – запевняє мисливець з понад 30-річним стажем Анатолій Сидорук, називаючи серпневе полювання розстрілом на воді молодняка, який не може піднятися на крила.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews