На Рівненщині прогресує сальмонельоз - рекордні показники за вісім років

08.08.2017 11:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

За даними Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України рівень захворюваності сальмонельозом перевищує середні обласні показники втричі.

За 7 місяців цього року у місті Рівне, в порівнянні з аналогічним періодом 2016 роком, захворюваність ГКІ зросла в 1,6 раза. Із зареєстрованих 715 випадків гострої кишкової інфекції – 532 зареєстровані серед дітей (74,4%).Найбільш високою є захворюваність серед дітей віком від 1 до 4 років - 348 випадків (48,7%).

Захворюваність сальмонельозом утримується на високих показниках. За 7 місяців 2017 року зареєстровано 89 випадків сальмонельозу, з них 37  - серед дітей (41,6%). Найбільш вразливою віковою групою є діти від 1 до 4 років -  22 випадки (24,7%). В липні поточного року серед мешканців м.Рівне зареєстровано 32 випадки сальмонельозу – найбільша місячна захворюваність за останні вісім років.

Основними причинами високої захворюваності сальмонельозом, ГКІ серед населення є вживання недоброякісних  забруднених продуктів харчування, порушення технології приготування страв, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах без належного температурного режиму, недотримання правил особистої гігієни, низька культура виховання населення, що сприяють розповсюдженню кишкових інфекцій.

За матеріалами МОЗ України у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews