Без участі громадян НАБУ корупції не здолає

Наголосив у Рівному директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський

08.08.2017 16:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Саме заяви громадян служать основним джерелом інформації для відкриття кримінальних корупційних проваджень детективами Національного антикорупційного бюро України

На цьому наголосив директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський під час зустрічі з громадськістю та ЗМІ Рівненщини.

Зокрема, представник НАБУ розповів про діяльність Бюро.

null
Тарас Лопушанський. Фото прес-служба РОДА

«Це державний правоохоронний орган. Його завдання – боротьба з корупцією у вищих ешелонах влади. А це можуть бути радники та помічники Президента України, народні обранці, депутати обласних рад, керівники обласних та районних адміністрацій, прокурори регіональних прокуратур та їхні заступники, судді усіх рівнів. Компетенція НАБУ – це 13 статей Кримінального кодексу України», - презентував Тарас Лопушанський.

Бюро складається з центрального управління у столиці, трьох територіальних управлінь – в Одесі, Харкові та Львові. Загальний склад – 700 осіб. У Бюро працюють детективи. Це нові посади, що поєднують повноваження оперативника та слідчого.

Також Тарас Лопушанський розповів про особливості ведення досудових розслідувань і перші результати роботи.

«Затримання голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, очільника ЦВК Михайла Охендовського, повідомлення про підозру голові Рахункової палати України у вчиненні кримінального правопорушення. Це результати роботи Бюро», - розповів Тарас Лопушанський.

null
Фото прес-служба РОДА

Нині НАБУ розслідує майже 400 кримінальних проваджень, повідомило про підозру 221 високопосадовця топ-рівня, схвалило 121 обвинувальний акт, скерувало до суду 75 матеріалів.

Загальна шкода по злочинах, які проводить НАБУ, складає 84 мільярди гривень.

«Наша робота – це виявлення, розслідування корупційного правопорушення, вручення підозри та обвинувального акту, скерування справи до суду», –повідомив Тарас Лопушанський.

 Водночас, аби розпочати розслідування, потрібно мати конкретні факти. Тож Тарас Лопушанський наголосив, що у боротьбі з корупцією влада, правоохоронні органи та громадськість повинні діяти спільно і закликав громадськість Рівненщини звертатися до НАБУ:

«Ви наші громадські детективи. Тому, якщо ви справді вболіваєте за країну та маєте інформацію про корупційні діяння, повідомляйте нас задля того, аби ми реагували на такі випадки».

null
Фото прес-служба РОДА

Учасники зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці з Львівським територіальним управлінням НАБУ задля виявлення та подолання корупції у Західному регіоні, а також отримали відповіді на свої питання.

Нагадаємо, що Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України офіційно розпочало роботу 12 серпня 2016 року. У структурі окрім профільних фахівців працюють 16 детективів. Окрім Львівського регіону, його повноваження також поширюватимуться на Рівненську, Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську, Волинську і Хмельницьку області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews