У Рівненському районі з’явилася перша ОТГ – Клеванська

08.08.2017 23:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Після довготривалих перемовин, дискусій та консультацій у Рівненському районі нарешті утворилася об’єднана територіальна громада – Клеванська. Сьогодні на сесії Клеванської селищної ради депутати прийняли остаточне рішення про об’єднання. До складу Клеванської ОТГ увійшло дві селищні ради – Клеванська та Оржівська.

За даними консультантів з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС РРВ АМУ – це буде одна з найпотужніших громад області, адже є спроможною, має чимало підприємств, а також хороше географічне положення, що дасть можливість розвиватися самостійно. Вибори в громаді відбудуться вже у жовтні. Нагадаємо нині на Рівненщині ще чотири громади очікують призначення виборів – Демидівська, Ярославицька, Тараканівська та Немовицька.

На розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих виборів у 174 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 773 місцеві ради.

Найбільше об’єднаних громад, які вже чекають на рішення ЦВК, у Дніпропетровській — 19, Полтавській – 15, Волинській – 14, Чернігівській та Черкаській – по 12, Одеській – 11, Херсонській – 10, Вінницькій та Сумській – по 9, Житомирській — 8, Кіровоградській та Запорізькій областях – по 7 громад.

Ще 102 громади – на фінальних стадіях завершення процесу об’єднання: по 18 ОТГ облдержадміністрації готують звернення до ЦВК; 58 – приймають остаточні рішення про об’єднання; 26 – чекають на висновок ОДА. Про це повідомляє Проект Пульс РРВ АМУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews