За кошти Світового банку придбають медичне обладнання для Рівненської області

09.08.2017 21:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Близько 20 найменувань дороговартісного медичного обладнання, серед якого й ангіограф для обласної клінічної лікарні, планують закупити в межах реалізації проекту Світового банку «Покращення охорони здоров'я на службі у людей» на Рівненщині.

Наразі визначилися з переможцем оголошених торгів. Ним стала відома німецька компанія Siemens Healthcare Gmbh.

Саме ця компанія запропонувала найнижчу ціну за поставку ангіографа та ще деяких приладів для новоствореної ангіографічної операційної, що функціонуватиме на базі  відділення інтенсивної радіології обласної лікарні.

В цілому під час торгів планувалося придбати ангіограф, дизель-генераторну установку, кардіо-васкулярний ультразвуковий сканер, дефібрилятор, електрокардіограф 12-канальний, монітор нагляду за станом пацієнта, апарат для експрес-діагностики тропонінового тесту (кількісний) – експрес-аналізатор кардіомаркерів, апарат для тимчасової кардіостимуляції, відсмоктувач медичний - аспіратор та цілу низку витратних матеріалів кардіологічного призначення.

Як розповів керівник групи впровадження проекту Сергій Рибачок, усі торги були поділені на три лоти, найбільшу зацікавленість серед претендентів викликав перший лот, де власне й була передбачена закупівля ангіографа.

«Нам дуже приємно, що участь в торгах взяли достатньо відомі виробники медобладнання. Це, окрім визнаного переможця – компанії Siemens, не менш відома голландська компанія Philips Medical Systems Nederland B.V., яка запропонувала другу ціну. А переможець запропонував поставити обладнання на загальну вартість близько 18 мільйонів гривень», - зазначив Сергій Рибачок.

Як розповів керівник групи впровадження проекту, наразі компанія Siemens має підписати угоду про поставку обладнання на Рівненщину. Для цього, згідно умов цього договору, компанія – переможець торгів має 155 днів з моменту підписання угоди. Тож Сергій Рибачок сподівається, що відповідне обладнання буде поставлене в область вже до кінця цього року.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews