Поліція Рівного досі судиться з посадовцями за неприбрані дороги

14.08.2017 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному поліція через суд намагається покарати винних у неприбраних від снігу дорогах.

У 2017 році Рівненщина взимку потерпала від потужних снігопадів, які на певний час паралізували навіть траси міжнародного значення.

Відтак, трасою Київ-Чоп, як згадують поліціянти,  проїхати було не можливо. При цьому ні місцеві жителі, ні правоохоронці снігоочисної техніки на дорогах області не бачили.

«8 лютого я приїхав у Дубенську дорожньо-експлуатаційну дільницю (у місті Дубно Рівненської області), ні начальника, ні головного інженера на місці не було. Техніка теж не виїжджала. На дорозі снігу було по коліна. Усе це зафіксували і на начальника Дубенської ДЕД склали протокол за неналежне утримання доріг. Ситуація повторилася і 9 лютого, тож ми склали другий протокол, цього разу на головного інженера. Бо за поясненням начальника Дубенської ДЕД, саме головний інженер 9 лютого виконував обов’язки керівника, оскільки сам начальник, запевнив, що напередодні працював 24 години, тож дві доби поспіль працювати він не міг», - розповідає начальник безпеки дорожнього руху Сергій Коханюк.

Обох посадовців оштрафували на суму по 1020 гривень із власного доходу. Проте, начальник штраф оплатив, а от інженер вирішив оскаржити постанову в Дубенському суді.

«Головний інженер у суді стверджував, що він не є посадовою особою і, нібито, ні за що не відповідає. Переконував, що його взагалі звільнили, але у той же час у адмінпозові вказує, що він працює головним інженером, - говорить Коханок. – чомусь у Дубенському суді на це не зважили і постанову скасували».

Нині правоохоронці готуються оскаржувати рішення першої інстанції у Житомирському апеляційному суді. В поліції вважають, що такі справи мають бути показовими для всіх інстанцій.

За матеріалами прес-служби ГУ НП в Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews