Земельну ділянку вартістю понад 12 мільйонів гривень орендували незаконно

17.08.2017 09:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Органи прокуратури Рівненської області звернулися до суду з позовом до одного із публічних акціонерних товариств з вимогою повернути державі земельну ділянку вартістю 12,2 мільйона гривень.

Прокурори з’ясували, що у вересні 2015 року завершився договір оренди 4,5 га земель промисловості, укладений між Сарненською міською радою та одним із публічних акціонерних товариств, однак орендарем не здійснено жодних заходів щодо поновлення (пролонгування) відповідного договору або повернення земельної ділянки у власність держави.

Унаслідок таких протиправних дій органи влади позбавлені можливості передати земельну ділянку, що знаходиться у місті Сарни, в користування іншим особам, внаслідок чого порушуються як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходить.

Щоб відновити порушені майнові права держави, у справу втрутилася Сарненська місцева прокуратура та пред’явила у суд позов, в якому вимагає від товариства звільнити і повернути державі в особі місцевої ради за актом приймання-передачі земельну ділянку площею 4,5 га та  вартістю 12,2 мільйона гривень у стані не гіршому, порівняно з тим, в якому вона була передана в оренду.

Позов перебуває на розгляді в господарському суді Рівненської області, участь у його розгляді забезпечують працівники прокуратури Рівненської області. 

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненщини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews