Підприємство Рівненщини здійснило порушень на 768 тисяч гривень

17.08.2017 10:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині фахівці управління Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію Вараського (Кузнецовського) міського комунального підприємства і виявили фінансові порушення. При цьому втрати ресурсів склали 768 тисяч гривень.

Як з’ясували інспектори, комунальне підприємство безпідставно включило до розрахунку обсягу заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання, водовідведення та теплової енергії, що постачалися населенню, витрати на заробітну плату мобілізованим працівникам, що компенсовані за рахунок коштів місцевого бюджету, та адміністративні витрати, які не стосуються ліцензованих видів діяльності. Загальна сума цих порушень становила майже 393 тисячі гривень. Це призвело до зайвого отримання підприємством субвенції державного бюджету на аналогічну суму.

Крім того, в бухгалтерському обліку виявлено безпідставну оплату підприємством комунальних послуг, енергоносіїв та послуг зв’язку, спожитих сторонньою юридичною особою, на суму понад 171 тисячу гривень.

Через завищення обсягів та вартості робіт з ремонту пішохідних доріжок 2016 року підприємство зайво переказало підряднику понад 105 тисяч гривень. А через заниження вартості наданих транспортних послуг підприємство втратило доходів на суму понад 98 тисяч гривень.

Ще на час проведення ревізії було усунуто порушень, що спричинили втрати, на понад 500 тисяч гривень.

Керівнику підприємства направлено вимоги про усунення виявлених порушень. На працівників підприємства складено чотири протоколи про адміністративні правопорушення.

Акт ревізії передано управлінню Служби безпеки України в Рівненській області, про результати ревізії поінформовано Рівненську обласну раду, прокуратуру Рівненської області та Сарненську місцеву прокуратуру. 

За матеріалами прес-служби управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews