У Центральній міській бібліотеці імені В. Короленка приймали патріотичну естафету Херсон-Рівне-Херсон

18.08.2017 06:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Рівному в Центральній міській бібліотеці ім. В.Г.Короленка, що на вулиці Київська, 44, пройшла Міжрегіональна патріотична естафета Херсон-Рівне-Херсон «Будь патріотом – читай українське».

Захід відбувся в рамках проекту «Програма обміну для молодих бібліотечних лідерів».

Учасників естафети вітали головний спеціаліст управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради Любов Черкасова та директор Рівненської централізованої бібліотечної системи Вікторія Гупалюк. Відразу захопила візитівка-презентація гостей «Письменницька палітра Херсонщини» від заступника директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Ольги Крижановської.

В програмі дня були слайд-презентація розділу сайту «Революція гідності. Війна. Рівненщина. Сучасні герої Рівного»; інтерактивна виставка «АТО: герої серед нас»; квест юних користувачів книгозбірні «Моя Україна – вільна країна»; оn-line майстер-клас із користувачами книгозбірень Херсону та Рівного «З Україною в серці»; вook-перфоменс для херсонців від рівненських письменниць Валентини Люліч та Ірини Мельник.

До бібліотечного марафону долучився заступник голови Спілки учасників бойових дій та АТОУкраїнська воїнська організація міста Рівне Віктор Суходольський, позивний «Дідусік». Про Майдан, про війну та її героїв він поділився спогадами та продемонстрував шоломи, які захищали його в дні Революції Гідності та на передовій.

Патріотичне виховання у бібліотеках – важлива ніша в просвітницько-масовій роботі книгозбірень Рівного. І це не лише пропозиція книг про сучасних героїв, а й використання новітніх технологій і безпосередні контакти з учасниками військових дій на Сході, об’єднання зусиль для налагодження комунікативних шляхів між усіма регіонами України. Просвітницька, навчальна, волонтерська діяльність – це ті кілька основних аспектів у роботі сучасних бібліотек задля укорінення в суспільстві розуміння важливості миру, консолідації правових і демократичних зусиль для інтеграції у європейську спільноту. В цьому переконані як організатори, так і учасники заходу.

null
Фото, надане ЦМБ

За матеріалами прес-служби Рівнеради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews