На Млинівщині думають, що робити з бібліотекарями

Їх виявилося забагато

18.08.2017 14:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Що робити з бібліотекарями Млинівської ОТГ – таке питання нині вирішують консультанти з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення АМУ спільно з керівником обласного управління культури Ярославом Мельником та головою обласної організації профспілок працівників культури Петром Давидюком.

null
Ярослав Мельник і Петро Давидюк. Фото з мережі Інтернет

– Нині у Млинівській громаді надлишок працівників бібліотек. Їх близько двадцяти. Таку кількість потягнути складно – скаржиться Ярослав Мельник, – не вистачає грошей на їх утримання. Державної субвенції на галузь культури в об’єднаних громадах не передбачено. Тож що буде з людьми і досі не відомо, адже громада їх оплату праці має фінансувати з власних надходжень.

Фахівці спільно напрацювали механізм подальших дій, аби і людей захистити, і громаду не обтяжувати. В результаті зустрічі вирішили провести перемовини з головою громади Дмитром Левицьким, аби з’ясувати – яку кількість бібліотекарів громада зможе забрати під свою опіку. Долю бібліотек та їх працівників планують вирішити найближчим часом.

За прес-повідомленням Офісу реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews