На Рівненщині антирейдерський штаб розбирався в Копитковому чия земля

Напередодні надійшла інформація щодо порушення прав власників паїв

20.08.2017 15:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

І це проблемне питання власників земельних паїв взяла на контроль  Рівненська ОДА. Антирейдерський аграрний штаб на чолі із заступником Ігорем Тимошенком за дорученням голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка виїхав до Копиткова у Здолбунівському районі, щоб зясувати ситуацію на місці.

Для цього Ігор Тимошенко спільно із працівниками поліції, юристами, земельщиками зустрівся із місцевими жителями.

Суть проблеми в тому, що без згоди власників земельних паїв було переукладено договори з ТОВ «Книга сіті». До цього люди співпрацювали із фермерським господарством імені Шевченка, власник якого, дізнавшись про факт незаконно укладених договорів, подав скаргу до поліції. Правоохоронці відкрили кримінальну справу.

Рішенням суду договори, що укладені з ТОВ «Книга сіті» визнані недійсними. Втім у документі не йшлося про те, щоб з агрофірмою-конкурентом розірвати договори.

Відтак жителі Копиткова перереєструвати договори оренди не мають можливості.

null
Жнива в Копиткові. Фото прес-служба РОДА

Тим часом фірма-конкурент засіяла поля та має намір збирати врожай. В свою чергу сільська громада переконана, що теж має право на врожай, адже згоду на оренду землі не давала.

Тож, вислухавши сільських жителів, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко доручив мобільним групам юристів уже 22 серпня приїхати у сільську раду та надати безкоштовну правову допомогу щодо розірвання незаконно укладених договорів з ТОВ «Книга сіті».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews