Обласний архів підготував у Рівному три виставки до Дня Незалежності

22.08.2017 21:02   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Відкрито три тематичні виставки, приурочені 26 річчю незалежності України. Виставлені експонати розповідають про боротьбу за незалежність України тих поколінь українців, більшість з яких до неї не дожили.

Серед експонатів – історичні документи, українські прапори, картини, листівки, газети, зошити з українськими піснями, малюнками національної символіки, фотографії.

null
Фото прес-служба РОДА

На виставці «На шляху до Незалежності…», яку розгорнуто в корпусі № 1, представлені документи та матеріали зі слідчих справ Рівненської окружної прокуратури за 1920-1930 роки, в яких зібрані звинувачення українських активістів у націоналістичній діяльності, розповсюдженні антипольських листівок, відозв, української націоналістичної літератури, вивішуванні прапорів, про приналежність до ОУН.

null
Фото прес-служба РОДА

Виставка діє за адресою: м. Рівне, вул. С. Бандери, 26-а. Копії документів, що відображають найважливіші події громадсько-політичного життя Рівненщини періоду 1989-1991 років, експонуються на виставці «Виборюючи незалежність» в корпусі № 2 (м. Рівне, вул. Кавказька, 8).

null
Фото прес-служба РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews