По вишиванках, представлених у Березному, можна вивчати історію вишивки

23.08.2017 10:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині у Березному, в районному краєзнавчому музеї відкрили яскраву виставку авторських вишиванок «Вишивана доля України». Усі витвори рукотворні, їх називають унікальними, адже більшість цих експонатів має більш ніж сімдесятитирічну історію, пише Північ-інфо.

null
Фото Березнівська РДА

Коли пройтися виставковою залою й добре роздивитися на ці рукотворні витвори народного ужиткового мистецтва, то можна не тільки замилуватися, а ще й вивчати історію поліської вишивки. Як хрестики, зірочки, кривульки, ромби, малі берегиньки, птахи – обереги з вишиванок прабабусь вплітаються в орнаменти, що носить на сукнях, блузах, сорочках сучасне покоління українців Полісся.

null
Фото Березнівська РДА

В експозиції представлено й сучасні творчі роботи тринадцяти місцевих авторів. Це чоловічі, жіночі та дитячі сорочки, жіночі сукні й аксесуари. Побачити ці вишукано гарні речі можна протягом місяця, – інформує Березнівська РДА.

null
Фото Березнівська РДА

 

null
Фото Березнівська РДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews