Семидубська громада може утворитися вже цього року

23.08.2017 23:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Дубенському районі активно продовжується робота над об’єднанням та розвитком територіальних громад. В рамках роботи Проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення АМУ консультанти з питань децентралізації відвідали потенційну Семидубську громаду.

null
Фото Проекту Пульс

За перспективним планом до Семидубської ОТГ має увійти чотири сільські ради – Семидубська, Соснівська, Гірницька та Майданівська. Однак остання почала затягувати процес утворення громади. Тоді, як усі три сільські ради прийняли відповідні рішення щодо об’єднання у складі чотирьох сільських рад, Майданівська рада жодних рішень не надала. Тобто, питання вони на сесію винесли, але не проголосували, відтак рішення не було. Такі дії затягнули процес утворення громади.

null
Фото Проекту Пульс

У Семидубах знову повернулися до процесу створення громади. Спільно з консультантами почали шукати найоптимальніший варіант, як далі об’єднати громаду. Вирішили змінити формат утворення громади, і об’єднати три сільські ради, без Майданівської.

null
Бесіда була непроста. Фото Проекту Пульс

Консультант з правових питань Василь Курилас роз’яснив подальші кроки громади, та детально розповів, які рішення необхідно прийняти депутатам трьох сільських рад. Водночас Майданівська сільська рада має надати відмову про об’єднання.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер заспокоїла людей щодо спроможності. У складі трьох рад у громаді буде біля 8 тисяч населення, до того ж громада розташована неподалік міста Дубно. Тож вони мають усі шанси на успішне самостійне життя.

Якщо подальші рішення ради прийматимуть швидко, і не зволікатимуть, то мають шанс утворити ОТГ  вже цьогоріч.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews