У Березнівському районному суді розглядали справу за позовом атовця Андрія Усача

25.08.2017 21:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині в Березнівському районному суді нарешті за третім разом після двох перенесень відбулось чергове судове засідання над кривдниками учасника бойових ж дій в АТО Андрія Усача з Березного. Микола Ціпан та Олег Кожушок на початку літа в селі Зірне посеред білого жорстоко побили Андрія за дане їм зауваження про порушення ними в нетверезому стані дорожних правил.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук громадський діяч і волонтер Юрій Дюг.

- Сам потерпілий Андрій Усач перебуває на реабілітації, – повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Юрій Дюг. – Підозрюваним інкримінують нанесення легких тілесних ушкоджень. Проте сторона потерпілого заявила цивільний позов, в якому вимагає з обвинувачених відшкодувати 4,5 тисячі гривень на лікування та 500 тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди. Через побиття Андрієві Усачу пошкодили барабанну перетинку та зламали дорого вартісний протез ноги. Так як пошкоджений протез не підлягає ремонту та потребує заміни і вартує понад 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Андрій Усач своєю мужністю відомий не тільки в Україні, а й поза її межами. Після поранення під Луганськом він втратив ногу, отримав тяжке поранення руки та голови. Він довго боровся за життя: лікарі в Україні та за кордоном зробили тринадцять операцій. На його протез, як пишуть у мережах волонтери, збирала кошти вся Україна. А на обличчі, саме там, де зловмисник вдарив Андрія, в нього на місці роздробленої щелепи стоїть пластина.

Читайте також:

Суд у справі атовця з Березного Андрія Усача зумисне затягується

Андрієві та його мужній дружині Світлані, яка пройшла з чоловіком крізь усі реанімації, більше болить те, що названі чоловіки Микола Ціпан та Олег Кожушок, яким інкримінують всього лиш «легкі тілесні ушкодження», тяжко зневажили честь і гідність воїна.

null
Підозрювані у справі. Фото з мережі Інтернет

Відео на сторінці у Фейсбук Юрія Дюга https://www.facebook.com/yuriy.dyug?fref=ts

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews