Рівненщина: вірус Коксакі виявили у дітей на Березнівщині

25.08.2017 23:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Шість випадків хвороби, викликаної вірусом Коксакі, зареєстрували у Березнівському районі на Рівненщині з початку цього року. Хворіють діти з року до десяти. І в основному сільське населення, повідомляє Північ-інфо.

Як інформують У Рівненському обласному лабораторному центрі МОЗу, минулого року зареєстрували 11 випадків захворювання. З них 91 % – діти. Втім, у 2016, на відміну від цього року, хворіло в більшості міське населення.

null
Висипання на тілі в уражених вірусом Коксакі

Вірус Коксакі завжди циркулював на території Рівненської області, тому добре відомий спеціалістам лабораторного центру. Джерелом інфекції є хвора людина. Зараження відбувається під час вживання води і продуктів харчування забруднених вірусами, користування спільними предметами побуту, під час вдихання повітря.

Інкубаційний період триває 2-10 днів. При інфікуванні вірусами Коксакі початок раптовий. Хвороба проявляється високою температурою і червоними плямами з бульбашками в центрі. Найчастіше висипання трапляється в роті, на руках і ногах (звідси назва хвороби), може вражати також сідниці. В деяких випадках може виникнути головний біль, біль у м’язах, діарея, рвота. Ускладнення зустрічаються досить рідко, більшість дітей одужує протягом десяти днів.

Щоб не захворіти хворобою, що викликається вірусом Коксакі, необхідно дотримуватись правил особистої гігієни, не пити воду з неперевірених джерел, мити та обдавати окропом фрукти і овочі, регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки, не купатися в непроточних водоймах, у несанкціонованих місцях, не заковтувати воду під час купання.

Та окрім вірусу Коксакі, у дітей з Березнівщини у три з половиною рази цього року зросла захворюваність на кашлюк:

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews