Рівненський депутат бореться в суді за права людей з обмеженими можливостями

29.08.2017 15:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Йдеться про оренду приміщення. До депутата Рівненської міської ради від фракції УКРОП Юрія Сухого звернулися за підтримкою активісти Громадської організації Інвалідів Рівненщини «Позиція». Тривалий час інвалідська організація орендувала державне приміщення в Рівному, на вулиці Полуботка, 13.

Проте Регіонального фонд державного майна вирішив оголосити конкурс на право оренди держмайна за вказаною адресою. Проте до участі в цьому конкурсі не допустили тих, з хто в цьому приміщенні вже багато років по суті живе – Громадську організацію Інвалідів Рівненщини «Позиція».  Про це інформує сайт «Укропу».

«До мене, як до депутата, звернулися по допомогу активісти «Позиції» з проханням допомогти їм на законних підставах продовжити договір оренди державного майна, яке вони вже тривалий час орендують для потреб організації. Та цього разу це стало неможливим, оскільки зазначене приміщення вирішили віддати в дострокову оренду з правом викупу приватному підприємцю Олені Кульчицькій, оминаючи всі тендерні процедури. Вона ж, за дивним збігом обставин, виявилася рідною сестрою судді Рівненського окружного адміністративного суду Володимира Щербакова. Саме він вів цю справу після позивання недопущених до тендера організацій і діяв протиправно, не взявши самовідводу. Адже у справі фігурували його близькі родичі», – розповідає Юрій Сухий.

null
Фото з мережі Інтернет

За підтримкою звернулися до апеляційного суду з позовом до Регіонального фонду держмайна з вимогою скасування протоколу Регіонального фонду державного майна № 3 від 27 квітня 2017 року про проведення конкурсу на право оренди держмайна.

На першу скаргу депутата довго відповіді не надходило від обласної прокуратури. Втім, після звернення Юрія Сухого до заступника прокурора Олега Василіва зі скаргою про неправомірність дій судді Щербакова справа з мертвої точки зрушилася. Прокурор Олег Василів на прохання укропівця вступив у справу на час її розгляду судом вищої інстанції та став на захист інтересів держави та притягнення до відповідальності працівників прокуратури, які допускають вчинення протизаконних дій.

Тепер фігуранти справи очікуватимуть рішення апеляційного суду. Матеріали адміністративної справи у вказаному провадженні Рівненським окружним адміністративним судом 17. 07. 2017 року було направлено до Житомирського апеляційного адміністративного суду. За даними офіційного сайту «Судова влада», час розгляду справи поки не призначений.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews