До історії вулиці Героїв Небесної Сотні

29.08.2017 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Іменем Героїв Небесної сотні рівняни назвали одну зі старих вулиць, яка мала давню назву Колейова, через її наближеність до залізниці. Саме цією вулицею прямуємо до залізничного вокзалу, звідси й починається знайомство з Рівним приїжджих гостей.

На старих польських картах Рівного міжвоєнної доби позначена Elektrownia kolejowa (електростанція залізнична). Ця невелика споруда збереглася до наших днів, хоча її зовнішній і внутрішній вигляд зазнали значних змін.

null
Фото Г. Данильчук

Приміщення колишньої дизельної електростанції нині належить Рівненській залізниці і впродовж багатьох років використовувалось як електропідстанція.

null
Фото Г. Данильчук

Всередині приміщення частково збереглись елементи первісного будівництва – стеля, перекриття, кахлі на підлозі, грубка з чавунними старими дверцятами.

null
Фото Г. Данильчук

А з радянських часів збереглась вправлена в раму на червоному кумачі, який вже від часу зітлів, написана звичайно російською мовою, пам’ятка, що «здесь работает бригада коммунистического труда».

null
Фото Г. Данильчук

На стіні будинку розміщена невеличка металева табличка, яка вказує на рік його спорудження – 1903! Отже, споруді понад 100 років і її варто внести до переліку історичних пам’яток техніки Рівного.

null
Фото Г. Данильчук

 

null
Табличку тримає музейний працівник Дмитро Маслов

 

null
Фото Г. Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews