Об’єднуватися в ОТГ можна з селами з інших районів

31.08.2017 11:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Реформа децентралізації змінить звичний для нас адміністративно-територіальний устрій. На сьогодні на Рівненщині, як і в інших регіонах України, врегульовано механізм добровільного об’єднання територіальних громад із суміжних районів.

Якщо, якесь село межує із селом, яке належить до іншого району – це не стане на заваді бажанню громад цих сіл до об'єднання в єдину ОТГ. Уряд затвердив відповідні зміни.

null
Ігор Тимошенко. Фото з мережі Інтернет

«На Рівненщині є одна ОТГ – Демидівська. До її складу увійшли сільради з двох районів – Демидівського та Радивилівського. В ОТГ вже 29 жовтня будуть проведені вибори голови та місцевих депутатів. Сподіваємося, що новий механізм підштовхне громади, які знаходяться на межі районів і прагнуть до об’єднання, до швидшого прийняття рішення спільно будувати своє майбутнє», – прокоментував заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews