У Горбакові на Гощанщині діти, батьки і навіть влада вражені новою школою

31.08.2017 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Треба було виростити ціле покоління, щоб аж діти того покоління дочекалися нової школи. Школу розпочали будувати ще за радянських часів. Потім будівництво очікувала сумна доля довгобуду й люди в Горбакові вже й рукою на те будівництво махнули.

null
 Фото прес-служба РОДА

Проте тепер не можуть нарадуватися. Такого дива у Горбакові й не сподівалися побачити. Це сучасний європейський заклад, що є першим на Рівненщині у проекті «Новий освітній простір». Вже цього навчального року школа відчинить двері для майже 230 школярів. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

null
 Фото прес-служба РОДА

«Важливо те, що завершено не тільки довгобуд. Завдяки креативному дизайну у закладі створили мотивуючий простір для навчання. Це заклад є першим на Рівненщині у проекті «Новий освітній простір». Курс, визначений державою, – це створення максимально комфортних умов для здобуття освіти. Діти у такій школі почуватимуться вільніше та впевненіше. Це єдиний заклад, де на стінах не забороняється малювати», – зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко під час відкриття.

null
 Фото прес-служба РОДА

Школа має бібліотеку, конференц-зал, актовий і спортивний зали, їдальню, душові, кімнату для релаксу, спальню для наймолодших школярів. Уроки трудового навчання тут викладатимуться у сучасних майстернях, а образотворчого мистецтва – у студії з відкладними партами-мольбертами. Біля школи облаштували стадіон та спортмайданчики. Також облагородили територію та відремонтували під’їзні дороги.

null
 Фото прес-служба РОДА

Приміщення побудоване з використанням енергоефективних технологій, має власну котельню. До декоративного оздоблення класів та коридорів долучилися мистецтвознавець з Рівного Анна Вітрук та учні самої школи.

null
 Фото прес-служба РОДА

Важливо, що будівля має зручності для дітей з особливими потребами. 

null
 Фото прес-служба РОДА

Загальна вартість проекту складає понад 48,5 мільйонів гривень. У 2017 році на будівництво спрямовано близько 17 мільйонів з державного та місцевих бюджетів, решта коштів – у минулому році.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews