Військовий ліцей на Рівненщині прийняв 67 першокурсників (Фото)

01.09.2017 19:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

Сьогодні, з нагоди Дня знань, в Острозькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військо-фізичною підготовкою Рівненської обласної ради відбулось свято першого дзвоника.

Урочиста мить розпочалась з виносу прапору ліцею, спільного виконання державного гімну та підняття жовто-блакитного стягу за участю 138 вихованців обох курсів навчання.

Першим звернувся до присутніх під час мітингу начальник ліцею Дем’ян Поліщук.

- День знань є хвилюючим для вчителів і їх учнів, особливо першокурсників. Запевняю батьків, що ваші діти обрали гідний шлях та два роки поспіль будуть в надійних руках, де кожен здобуде хороші знання, силу, здоров’я та вірних і надійних друзів.

- Левова частка, майже 80 відсотків наших хлопців - діти учасників бойових дій, Чорнобильців, з багатодітних сімей. За 16 років цей навчальний заклад виховав для Збройних Сил України та інших військових формувань понад 1200 патріотів Вітчизни. Дві сотні з них вже самі є учасниками бойових дій, зокрема на сході України. Ми пишаємося ними, - наголосив Дем’ян Васильвич.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх героїв, склали свої голови за незалежність. Поклали квіти до меморіальної дошки випускнику ліцею 2009 року Володимиру Чепелюку який, загинув в АТО виконуючи бойові завдання під Словянськом на початку збройного конфлікту.

null
Фото: підполковник Віктор Шубец

З початком навчання хлопців привітав батько ліцеїста першого курсу полковник Збройних Сил України у відставці-голова місцевої спілки ветеранів Афганістану Володимир Прокопчук.

- Сьогодні у нас велика подія, військова родина поповнилась новими патріотами, майбутніми захисниками свого народу. Ми гордимося і віримо у

Нові здобутки і перспективи справи служінню Вітчизни і охорони її територіальної цілісності й недоторканості.

Наприкінці заходу батьки, рідні та друзі отримали нагоду ще раз привітати першокурсників з Днем знань та сфотографуватися на згадку.

Вже за декілька хвилин у складі підрозділів хлопці прибули на перший урок. Підлітки уважно та зосереджено слухають вчителя.

null
Фото: підполковник Віктор Шубец

Зі слів командира взводу-офіцера вихователя, колишнього військовослужбовця 95 окремої аеромобільної бригади майора Андрія Антонюка тема першого уроку «Україна і Європейський союз» не випадкова. Протягом заняття діти дізналися про міжнародну співпрацю, досягнення Збройних Сил України, та важливість вивчення іноземних мов.

Про це повідомляє підполковник Віктор Шубец

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews