Капелана Віталія Яворського з Дубенщини нагородили Президентською відзнакою

За гуманітарну участь в антитерористичній операції

02.09.2017 09:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Нашого земляка, священика, військового капелана Віталія Яворського з Дубенщини нагороджено Відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

null
Фото ФБ

Віталій Яворський на війні як волонтер, а згодом і капелан – від самого її початку – з весни 2014-го. Він був під Савур-Могилою, разом з бійцями пройшов крізь пекло Іловайська. Він у неймовірних труднощах долав з бійцями тяжкі кілометри, наснажуючи їх духовно, коли виходили з кільця під Дебальцевим.

null
Капелан В. Яворський (зліва) Фото ФБ

Капелан Яворський на війні вислухав сотні сповідей – таких, яких у мирному житті не почуєш, в тому числі сповідей останніх – від бійців тяжко поранених, помираючих. Йому доводилося хоронити бійців, читаючи заупокійну молитву крізь стримане внутрішнє ридання. Він досі в строю – постачає бійцям гуманітарну допомогу. І буде в строю – допоки йде війна. Тому що отець Віталій великий патріот своєї Вітчизни – України.

Читайте також:

Капелан Яворський: "Під Іловайськом було істинне пекло..."

«Щиро вдячний президенту України Порошенку П.О. за нагороду, яка дає велику наснагу працювати і допомагати нашій могутній українській армії. Щиро вдячний голові Рівненської ОДА Муляренку О.В., голові Дубенської райдержадміністрації Парфенюку Ю.В., його заступнику Іщуку В.С.. Нехай Господь благословить, подає здоров'я, миру в сім'ях і в країні, наснаги керувати Україною, Рівненською областю, Дубенським районом. Ви зможете нашу матінку Україну підвести із колін, та зробити її могутньою. Слава Україні!» – написав Віталій Яворський на своїй сторінці у Фейсбук.

null
Вручення нагороди. Фото ФБ.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews