Рівненський письменник Петро Велесик видав нову книгу у східному стилі (Фото)

02.09.2017 11:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненський поет та письменник Петро Велесик потішив шанувальників української літератури творчим подарунком, а саме - новою збіркою поезій «РОРУХО», написаних у східному стилі.

Син письменника Андій пишається батьком, про що написав на своїй сторінці у Фейсбук:

«Вийшла друком нова батькова книга. У нього кожна книга особлива. Але ця – унікальна. Оригінальні філософські, соціальні, ліричні думки викладені східними римами і розмірами. Це не переклад Омара Хаяма, Есташа Дешана чи Мацуо Босьо українською. Це справжні українські рубаї, ронделі та хоку. А ще – вона маленька за розмірами. Така собі захалявна книжечка цікавих думок! Пишаюся тобою – Тату!»

Загалом Петро Велесико видав близько двадцяти книг поезії та прози, які побачили світ у видавництвах Києва, Львова, Рівного, є лауреатом літературної премії імені Валер'яна Поліщука та членом НСПУ. На тексти Петра Велесика написано кілька десятків пісень. Твори поета перекладені на білоруську, тувинську та інші мови. Петро Велесик автор збірок віршів «Вербова колиска» (1983), «Бурштинова роса» (1991), «Сполохані коні» (1991), «Сенс нестерпного польоту» (2002), «Голуба вуздечка» (2008), які знайшли відгуки в серцях читачів.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews