Комунальникам Вараша грозять відключити світло. За борги

02.09.2017 13:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Міське комунальне підприємство (КМКП) у Вараші на Рівненщині залишиться без світла, якщо вчасно не сплатить борги «Рівнеобленерго». А коли вимкнуть світло. То почнуться перебої у водопостачанні жителям міста.

 «Рівнеобленерго» попереджає комунальників про відключення вже втретє за останній місяць. І є підстави: за останні півроку заборгованість КМКП Вараша зросла майже вдвічі, – пише Північ-інфо.

Якщо на 1 лютого 2017-го року борги КМКП за електроенергію складали понад 400 тисяч гривень, то вже сьогодні це більше 800 тисяч. У серпні комунальники погасили лише 260 646 гривень. Втім, цього недостатньо, переконані у «Рівнеобленерго» і погрожують боржнику вже найближчим часом відключити світло.

Та це не єдині борги комунального підприємства у Вараші, які вже сягають мільйонів. У міській раді думають, як будуть віддавати ці гроші. На сьогодні, щоб погасити борги з бюджету міста, потрібно виділити понад 85 мільйонів гривень: з них понад 83 мільйонів на погашення заборгованості перед РАЕС та майже 2 мільйони на погашення боргу перед ТЗОВ «АРМ-ЕКО» за технічне обслуговування ліфтів, – пише Північ-інфо, посилаючись на Вараську міську раду.

А де ж тоді взяти кошти на погашення боргу КМКП перед РАЕС?

«Якщо ми хочемо витягнути КМКП, треба забути навіть про ремонти міських доріг, а направити усі наявні кошти на погашення боргу перед РАЕС», – каже депутат Олександр Мензул.

Тож і надалі триватимуть перемовини з РАЕС щодо зменшення суми виплати боргу у 2017 році. Окрім цього у міській раді обіцяють провести перевірку обґрунтованості запропонованих КМКП тарифів централізованого водопостачання та водовідведення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews