«Ні» бродячим собакам: стерилізація, щеплення та відповідальність громадян

06.09.2017 06:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Проблема стерилізації домашніх улюбленців не нова, от тільки у багатьох господарів часто «не доходять руки» до такої непростої справи. Ще гірше, коли господар з тих чи інших причин виганяє домашню тварину на вулицю.

Такими діями недбалі господарі створюють загрозу для суспільства, не кажучи вже про морально-етичний бік питання. Отже, якщо виникли проблеми з домашнім улюбленцем, не поспішайте від нього позбавитись - можливо, вам просто потрібна хороша ветклініка.

На даний час в Рівному немає притулку, який здатний прийняти безпритульних тварин і забезпечити їм належні умови для життя. Але, щоб запобігти їх розмноженню, є спосіб безболісного контролю над чисельністю тварин. Працівники «Зоозахисту» наголошують, що у Рівному залишилось не так багато нестерилізованих чотирилапих, треба тільки ще трішки докласти зусиль, щоб завершити цей процес. Тоді, як кажуть ветеринари, вже на наступний рік можна буде бачити позитивні тенденції.

Нагадаємо, у Рівному працює мобільна група для відлову та стерилізації безпритульних собак. На звернення громадян реагує Пересувна група Центру стерилізації, що є структурним підрозділом «КАТП-1728». Зі слів керівника Ростислава Кралюка, підрозділ також проводить профілактичні рейди містом, однак, багато залежить від людей та їх відповідальності. 
 
Зоопрацівники звертаються до громадян - не підкидайте тваринок на територію лікарень, шкіл та дитсадків. І якщо ви вже взяли додому чотирилапого товариша - будьте спроможні про нього піклуватися.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews