Рівне стає кіностолицею: 26-30 вересня вдруге відбудеться міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії»

06.09.2017 22:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

З цього приводу вчора, 5 вересня, на базі Платформа взаємодій «Простір» (центральний корпус НУВГП) відбулася прес-конференція, присвячена цій події – Другому Рівненському міжнародному кінофестивалю «Місто Мрії».

Під час прес-конференції анонсували конкурсні й позаконкурсні фільми та заходи, що пройдуть у рамках міжнародного кінофестивалю. Спікери представили конкурсантів, учасників, оновлений склад журі, цьогорічні міста-локації кінофесту та план заходів фестивалю. 

За час прийому кіноробіт у 2017 році на платформу кінофестивалю надійшло 245 заявок від режисерів з 47 країни світу серед яких: Україна, Австралія, США, Іран, Великобританія, Іспанія, Індія, Бельгія, Німеччина, Франція, Фінляндія, Канада, Польща, Японія, Румунія, Ірак, Болгарія, Греція та інші. 

На кінофестиваль відібрано сотню кращих робіт. Вони і змагатимуться за перемогу у своїй номінації та за головний приз – Гран-прі кінофестивалю.
Конкурсна програма кінофестивалю поділена на міжнародну та національну. До міжнародної входять: повнометражне ігрове кіно, короткометражне ігрове кіно, короткометражне документальне кіно, студентське кіно, музичне відео. Національна конкурсна програма: повнометражні фільми українських авторів та короткометражні фільми українських авторів. З’явилася і нова номінація, покликана підтримати місцевих кінотворців. 

Другий Рівненський міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії» пройде у Рівному з 26-го до 30 вересня. Офіційне відкриття та закриття фестивалю, а також покази конкурсних фільмів відбудуться у Мультиплекс «Ера» (вул. Гагаріна, 51, http://new.multiplex.ua/). У рамках міжнародного кінофестивалю відбудуться Дні білоруського кіно. 

Організатор міжнародного кінофестивалю у Рівному: Українська Асоціація Маркетингу. Партнери кінофестивалю: управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради, Клубний дім Villa Italia, Рівненський обласний благодійний фонд «Любіть Україну», телеканал «Еспресо TV», Телерадіокомпанія «Ритм», Платформа взаємодій «Простір», Кіношкола у Рівному, Український Авторський Портал. 

 

Відео http://ritm.tv

Сайт кінофестивалю: www.dream-city.org
Спільнота у Facebook: facebook.com/groups/112093675541801/ та Сторінка кінофестивалю: https://www.facebook.com/Rivne-International-Film-Festival-Dream-City-585136464988037/

Платформа FilmFreeway: https://filmfreeway.com/festival/RIFFDreamCity

Контактний телефон: +38(067)362-92-55

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews