Добровольцям Рівненщини: як отримати статус ветерана війни

13.09.2017 21:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Добровольці Рівненщини можуть вже подавати документи на отримання статусу ветерана війни. Порядок, терміни та умови подання необхідних паперів обговорили під час першого засідання Комісії, котра і прийматиме рішення.

У заході взяли участь заступник голови ОДА Віталій Ундір, перший заступник голови облради Олександр Корнійчук, члени комісії, громадськість.

Як розповів начальник відділу пільг департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Валерій Мікуліч, для того, аби доброволець отримав посвідчення ветерана війни, потрібно зібрати низку документів. Це – заява, дві фотокартки, копії сторінок паспорта та ідентифікаційного коду.

Аби довести свою участь у бойових діях, до цього переліку необхідно додати письмові свідчення керівника добровольчого формування та, як мінімум, двох свідків.

ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ

Заява та документи для визнання особи ветераном війни – добровольцем, який брав участь у захисті територіальної цілісності
та державного суверенітету на сході України, подаються на розгляд Комісії особисто заявником або його законним представником через департамент соціального захисту населення облдержадміністрації: 33028, Рівненська область, м. Рівне, вул. Словацького, 1, кабінет № 112, тел. (0362) 26-15-61.

Для розгляду питання на засідання Комісії особисто заявником або його законним представником подаються такі документи:

1)  заява;

2)  дві фотокартки 3х4;

3)  копія паспорта, завірена його власником в установленому законом порядку;

4) копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (з урахуванням положень статті 63 Податкового кодексу України);

5) письмові свідчення не менше як двох свідків з числа осіб, які разом з такою особою брали участь в антитерористичній операції та отримали статус учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що підтверджують участь в антитерористичній операції особи – заявника у складі добровольчого формування. Письмові свідчення оформляються Протоколом опитування свідків, що складається Комісією, за формою, наведеною у додатку 2. Показання свідків, що проживають в інших областях України та на території інших держав, оформлюються письмово
у довільній формі із засвідченням підпису свідків в установленому законодавством порядку;

6) письмове свідчення керівника добровольчого формування, до складу якого входила особа – заявник, щодо участі заявника в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення та перебування безпосередньо в районі антитерористичної операції у складі добровольчого формування;

7) інші матеріали, які підтверджують участь заявника в антитерористичній операції у складі добровольчого формування (фото-, відеоматеріали, показання свідків тощо).

Усі папери потрібно подати в департамент соціального захисту населення облдержадміністрації: м. Рівне, вул. Словацького, 1, кабінет № 112, тел. (0362) 26-15-61.

Нагадаємо, статус ветерана війни діятиме лише на території Рівненської області. Аби отримувати усі пільги, передбачені Законом «Про статус ветеранів війни», необхідне відповідне рішення на загальнодержавному рівні.

Як зазначив заступник голови РОДА Віталій Ундір, це установче засідання, де розробили алгоритм дій. Це лише перші кроки у справі визнання воїнів, Рівненська область робитиме усе можливе для того, аби участь добровольців у цій війні була визнаною.

За матеріалами прес-служби Рівненської ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews