Завдяки управлінню юстиції Рівненщини матір із дітьми отримуватиме виплату в Польщі

19.09.2017 12:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Фахівці Гощанського відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області допомогли жінці, яка сама виховує двох дітей, отримувати допомогу за кордоном, а саме - в Польщі.

Колишній чоловік, який проживає в Україні, вже давно не сплачував аліментів. Однак, погасити цю заборгованість було проблемно, оскільки в нього нема з чого стягувати необхідну суму.

«До нас за довіреністю звернулася матір цієї жінки і попросила надати спеціальну довідку. Потрібно було вказати дані про невиплату аліментів і причину цього, інформацію про перевірку майна, повний розрахунок заборгованості і розмір проплаченої суми. Адже на підставі цього документу за польським законодавством жінка може претендувати на державну дотацію, - розповіла начальник Гощанського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Віра Верба. - Довідку ми оформили правильно, у повному обсязі, і подали вчасно. Тож, на щастя, жінка зможе отримувати допомогу за кордоном. Взагалі випадок доволі рідкісний, адже видавання таких довідок фактично не практикують. Водночас це приклад взаємодії громадян із державними органами. Адже якщо в чоловіка, який заборгував із виплатою аліментів, нема чого стягувати, то в нас є можливість допомогти мамі з дітьми хоча б у такий спосіб».

Між тим, Рівненська область перша в Україні, де співробітники державної виконавчої служби аквтивно взялися за неплатників аліментів. Кажуть, результати не змусили себе чекати. Тож і надалі до тих, хто ухилятиметься від сплати аліментів, будуть застосовуватися різні методи впливу, в тому числі - позбавлення можливості перетнути кордон.

За матеріалами ГТУЮ у Рівненській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews