У Красносіллі Гощанського району 24 вересня розпочнеться народне дійство

Це обласний фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки».

20.09.2017 16:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Цього року цей фестиваль проходитиме у нашому краї вже увосьме. За словами організаторів – Гощанської РДА, Красносільської сільради, управління культури і туризму ОДА та обласного центру народної творчості – мета фестивалю: відродження та популяризація народних традицій, свят та обрядів, залучення дітей та молоді до народного мистецтва.

Традиційно свято відбудеться на території пам’ятки архітектури ХІХ століття – дерев’яного вітряка. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

У програмі фестивалю: виступи аматорських колективів Рівненської, Житомирської, Тернопільської, Луганської, Одеської, Волинської та Черкаської областей, козацькі забави, майстер-класи та експозиція робіт народних майстрів.

Гостям свята представлять народне вбрання регіону та пригостять старовинними українськими стравами - красносільськими  пирогами  та    справжнім козацьким кулішем. Дітей розважатимуть на атракціонах, а дорослих чекає жартівлива сільськогосподарська лотерея.

Початок дійства - о 13 годині.

null
Фото РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews