На Рівненщині з 1 жовтня молоді люди отримають повістки

20.09.2017 20:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Під час осіннього призову до Збройних Сил України, Нацгвардії і Державної спецслужби транспорту мають призвати 10 460 українців. Таку чисельність затвердив Кабінет Міністрів.

Як повідомляють у Генеральному штабі, повістки отримають молоді люди віком від 20 до 27 років. Відправляти «строковиків» у зону бойових дій не будуть, однак, як заявив Президент Петро Порошенко, «юнаки повинні добре навчитися військовій справі». 

Ті, кому виповнилося 18-19 років, також можуть піти служити в армію, але на добровільній основі. Уже зараз ЗСУ активно проводять приписну компанію у військкоматах: молодим людям надсилають повістки з проханням з’явиться до військкомату для «уточнення даних». 

Згідно з рішенням Уряду, на проведення призову у вересні-жовтні з бюджету виділяють 34,4 мільйони гривень.

Таким чином, із загального числа призовників 6,36 тисяч осіб спрямують до Збройних Сил України, 3,5 тисяч – у Національну гвардію і ще 600 чоловік – в Державну спеціальну службу транспорту.

Осінній призов почнеться з 1 жовтня. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews