Цими вихідними заплануйте мандрівку до Луцька: там будуть «Вітрила пригод»!

У фестивалі беруть участь також і рівняни - кіноаматори та виконавці авторських пісень

22.09.2017 22:10   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

23-24 вересня  в Луцьку відбудеться V туристичний фестиваль авторської пісні, фото- і кіноаматорів «Вітрила пригод». Фестиваль присвячений Дню туризму,  Дню кіно та пройде  під гаслом «Україна єдина».

Організатор фестивалю – творчий туристичний клуб «Ми». Фінансово та організаційно фестиваль підтримують управління культури Луцької міської ради та управління культури Волинської облдержадміністрації. Про це повідомляє Волинь-інфо.

Відкриття фестивалю та фотовиставки відбудеться 23 вересня о 10.30 в фойє Палацу культури.

Цьогоріч гостем фестивалю буде Олег Володкевич, який з 2009 року є режисером туристичної телепередачі «Феєрія мандрів». Ним створено близько п’ятдесяти фільмів, зйомки яких здійснювалися по Україні і за кордоном.  Деякі отримали призи на кінофестивалях.

Зустріч з мандрівником, актором, режисером Олегом Володкевичем відбудеться об 11.00  23 вересня  2017 в Палаці культури, м.Луцька. Ви почуєте цікаві розповіді про його подорожі. Також ним буде проведено майстер-клас щодо зйомки, режисури та монтажу туристичних фільмів на прикладі свого фільму «Карадаг».

Гостею фестивалю цьогоріч буде альпіністка-телеведуча Дарія Душечкіна, яка нещодавно повернулася з подорожі по Кавказу зі сторони Грузії та виконала одну з найскладніших альпіністських категорій складності, вийшовши на гору Ушба!!!

Дарія вважає, що перед сходженням на вершини гір важливо не тільки фізично тренуватися, але й працювати зі своєю головою, тому що в першу чергу в горах підводить психіка! Там перемагає той, хто більше інших емоційно стабільніший. Ті, на кого нападає паніка, відчай, безвихідь, ставлять під сумнів сходження всієї групи…

Зустріч з альпіністкою Дарією Душечкіною відбудеться о 12-й годині 23 вересня  в Палаці культури, м.Луцька. Ви почуєте цікаві розповіді про її сходження на вершини.

null
Фото з мережі Інтернет

 Оскільки фестиваль “Вітрила пригод” є конкурсним, то впродовж першого дня  о 13.00 буде відбуватися демонстрація конкурсних  туристичних фільмів.

У конкурсі кіноаматорів беруть участь і митці з Рівненщини. Зокрема, М.Величковський, Л.Пшенична, М.Пшеничний з м.Дубно, та Олексій Заворотній, Віктор Булига, студія відео ВВ, Тамара Ткачук, Валерій Мартинюк та Валентина Люліч.

Дуже багато серед кіноаматорів лучан, є представники з районів Волині, Закарпаття.Розмаїто представленгі й інші області України. Представлені і Харків, Полтава, Запоріжжя і навіть м.Євпаторія (Крим).

О 18.00 до зали “Артист”  Палацу культури запрошують шанувальників жанру авторської пісні та співаної поезії. У номінаціях – «Авторська пісня» та «Співана поезія» візьмуть участь такі відомі рівненські виконавці, як Валентина Люліч та Тетяна Мацюк. Є багато киян, виконавці з Кам’янця-Подільського та інших міст. 

Заключний гала-концерт та нагородження переможців фестивалю “Вітрила пригод” відбудеться 0 15.00 24 вересня в залі Палацу культури.

Впродовж двох днів заплановані екскурсії Старим містом, Луцьким замком та в музей Волинської ікони.

Деталі у Фейсбук-спільноті “Вітрила пригод” та за тел.: 067 332 93 34, 099 321 21 15 – Руслана Мельник. Вхід вільний.

 

Програма V туристичного фестивалю авторської пісні, фото і кіноаматорів «Вітрила пригод» 2017

1 день – 23 вересня 2017 року (субота)

 10.30 – Відкриття фестивалю та фотовиставки (фойє Палацу культури)

11.00 – зустріч з цікавим мандрівником, актором,режисером туристичної телепередачі “Феєрія мандрів”Олегом Володкевичем, з м.Київ

12.00 – зустріч з альпіністкою Дарією Душечкіною, яка повернулася зі сходження 5 б категорії складності на гору Ушба (Грузія, Кавказ) з м.Київ

13.00-15.00 – перегляд конкурсних фільмів;

15.00 -17.00 – безкоштовна екскурсія  Луцьким замком та Старим містом (збір біля памятника Лесі Українки)

17.00 -18.00 – майстер-клас по зйомках, режисурі та монтажу туристичних фільмів проведе Олег Володкевич на прикладі свого фільму;

18.00 -20.00 – концерт-конкурс виконавців авторської пісні (зала Артист, палацу культури)

 

2 день –  24 вересня 2017 року:

 11.00 – 12.00 — безкоштовна ексккурсія в музей Волинської ікони (збір біля музею)

13.00 — 14.00 – майстер-клас учасників з членами журі по всіх номінаціях (конференц-зала Палацу культури)

15.00-17.00 – гала-концерт виконавців авторської пісні.закриття фестивалю, нагородження переможців фестивалю (Зала Палацу культури)

19.00 -21.00 — концерт учасників фестивалю в народному пивному клубі “Майдан”.

Туристичні конкурсні фільми будуть демонструватися з 13.00 до 15.00

Концерт-конкурс відбудеться 23 вересня о 18.00 в залі «Артист» Палацу культури. Гала-концерт о 15.00 24 вересня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews